"Oh you just don’t know, How much you messed up my flow, So high but now I’m low, Oh thinking about you, Wasting all my time on you,You used to feel so brand new, You mean nothing to me..."

  While reading Oscar Wilde's The Picture of Dorian Gray on the train to work, she came across a sentence that got stuck in her head: "In the wild struggle for existence, we want to have something that endures, and so we fill our minds with rubbish and facts, in the silly hope of keeping our place." She realized that she was filling her mind with rubbish at times, making it difficult for herself to move on. Sometimes it is important to empty one´s mind and try not to think. She decided to go swimming and for a massage some time soon to get into that state of mind...
Při čtení Obrazu Doriana Graye od Oscara Wildea na cestě do práce vlakem narazila na větu, která ji uvízla v mysli: "V tom zuřivém boji o pouhé bytí toužíme mít v sobě něco, co nepomíjí, a proto si plníme hlavu veteší a fakty a bláhově doufáme, že tak se tu udržíme." Uvědomila si, že si čas od času plnila hlavu blbostma, a tím si ztěžovala možnost posunout se někam dál. Někdy je důležité si vyprázdnit mysl a snažit se nad ničím nepřemýšlet. A tak se rozhodla jít si co nejdřív zaplavat a objednat se na masáž, aby tohoto stavu mysli docílila...

11 comments:

  1. Och áno, ja sa snažím tiež niečo podobné docieliť. Chodím už behať, čím si úplne vyprázdňujem hlavu a relaxujem a pracujem do školy. Tiež som mala v hlave strašne veľa nezmyslov, ktoré treba vyprázdniť a zostatky po nich vybieliť a vyliečiť. Celkom úspešné.

    ReplyDelete
  2. skvělé fotky a líbí se mi tvé uvažování. něco pravdy na tom jistě bude:)

    ReplyDelete
  3. Moc zajímavá věta Oscara Wilda. Moc se mi líbí, jak k tomu všemu vždy přistupuješ :). Já se ve všem až zbytečně dlouho babrám, místo abych šla třeba plavat! :) Měla bych se zamyslet ;).

    ReplyDelete
  4. miluji tve posty! uplne kazdy!

    ReplyDelete
  5. jak vidím kombinaci fotek, kde je móda a jídlo, tak mě vždycky nejvíc zaujme to jídlo :D

    ReplyDelete
  6. Skvělý článek. Obraz Doriana Graye je jedna z mých oblíbených knížek a moudra z ní se snažím si brát k srdci ;-).
    Vivi

    ReplyDelete
  7. Ta poslední fotka se skvěle hodí k textu!
    A jinak, to jídlo vypadá moc dobře :D

    ReplyDelete
  8. Love the white shirt! Great blog now following!
    xoxo

    www.amy-beths.com

    ReplyDelete
  9. krásne fotky, ako vždy :)

    ReplyDelete
  10. Hrozně rád čtu,co píšeš. Od Oscara jsem bohužel ještě nic nečet,snad brzy.

    ReplyDelete
  11. ty fotografie jsou nádherné :-)

    ReplyDelete