"She couldn't help thinkin', That there was a little more to life somewhere else, After all it was a great big world, With lots of places to run to, And if she had to die tryin', She had one little promise she was gonna keep..."

She looked back at the weekend nostalgically. The weather was so beautiful, one of the very few days here that really felt like summer. She drove to the beach with her friend, they drank rose beer, chatted, ate strawberries and sunbathed. On Sunday she went to the town to look around, it was buzzing and vibrant because it was the first Sunday of a new month and the shops were open. Coming from Prague where everything is opened almost non-stop, this special occassion made her smile. She realized how eco friendly and third-world awared Dutch people were. So in her attempt to make a tiny contribution to the society she bought a Fair Trade bracelet and a dark chocolate.
Nostalgicky vzpomínala na víkend. Bylo tak krásně, jeden z mála dní tady, které by se daly považovat za letní. Jely s kamarádkou na pláž, kde pily rosé pivo, povídaly si, jedly jahody a opalovaly se. V neděli se šla porozhlédnout po městě, to pulzovalo životem a hučelo. To proto, že byla první neděle v měsíci a obchody byly výjmečně otevřeny. Musela se nad touto speciální událostí pousmát, v Praze bylo vše otevřeno téměř non-stop. Brzy si uvědomila, jak eco-přátelští a uvědoměni o třetím světě Holanďané jsou. A tak si, jako malý příspěvek společnosti, koupila Fair Trade náramek a hořkou čokoládu.

9 comments:

  1. krásne fotky! .) a chcem na fotke aj tvoju tvár! .)

    ReplyDelete
  2. Tak to s těmi obchody mě dostalo :). Když se to tak vezme, není to špatné ;). No a váš den na pláži musel být skvělý, první fotka je moc krásná!

    ReplyDelete
  3. úžasné fotky:)

    ReplyDelete
  4. rosé pivo? To existuje? Já znám jenom rosé jako víno :)

    a děkuju. Ty už nestuduješ?

    ReplyDelete
  5. povedz ako je v tom Holandsku, je tam krásne? ale určite je! :)

    ReplyDelete
  6. aha, tak to musí být zajímavý .)

    To tě to tolik bavilo, že "bohužel"? :D Co já bych dala za to, kdybych už měla aspoň odmaturováno... takže už pracuješ, jo?

    ReplyDelete
  7. Thank's ! I love your shirt <3

    ReplyDelete
  8. cokoladka, mnam:)

    Inak pozyvam ta moju prvu giveaway - parfum CK!
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Anonymous8.9.11

    pekny ten nahrdelnik. presne taky si viem predstavit aj na sebe :D

    ReplyDelete