"Baby you're all that I want, When you're lyin' here in my arms, I'm findin' it hard to believe, We're in heaven, And love is all that I need, And I found it there in your heart, It isn't too hard to see, We're in heaven..."

 She was now living in the Netherlands for over a year. It still felt new, she was still discovering new places. Like the courtyard with an antient Roman pillar that lies behind her house and where they go to play badminton. She still got surprised. Like the other day when she was coming back from work and the most delicious music reached her ears. She recognized Mike Oldfield's Tubular Bells in the music, but the melody was so special because it was played by the cathedral bells. And of course it was also him that made every day special. Be it by simply by cooking dinner for her or taking her on a boat to Parade on Amsterdam's island, she was never bored. More than a year ago she was mostly alone sitting at home. A lot has changed since...
Žila v Holandsku už něco přes rok. Ale pořád jí to tady připadalo nové, pořád ještě objevovala nová místa. Jako například dvůr za jejím domem s antickým římským sloupem, kam teď chodívali hrát badminton.  Pořád jí něco překvapovalo. Jako nedávno, když se vracela z práce a k jejím uším dolehla ta nejlahodnější melodie. Rozpoznala v ní Mika Oldfielda a jeho Tubular Bells, ale ta hudba byla zvláštní tím, že vycházela ze zvonů zdejší katedrály. A samozřejmě to byl i on, který dělal každý den výjmečným. Ať už tím, že pro ni uvařil večeři anebo ji zavezl loďkou na jeden z Amsterdamských ostrůvků, kde probíhala Parade. Nikdy se nenudila. Před více jak rokem strávila většinu svého času sama doma. Od té doby se hodně změnilo...

14 comments:

  1. strasne by som chcela zit v amsterdame :/ uplne ma ocaril ked som tam bola minulu jesen.)

    ReplyDelete
  2. A já se stydím, ale neskutečně ti závidím :) (jen v dobrém samozřejmě!). Moc moc ti to přeji, to, jak si teď žiješ s ním, co vše prožíváš, jak si užíváš. A jsem vždy unešena z tvých kousků na fotkách, i tato halenka se mi moc líbí :).

    ReplyDelete
  3. ouch, ty vždy tak dobe píšeš...
    najviac sa mi páči posledná. a amsterdam ma vôbec neočaril, ale bola som v nesprávny čas na nesprávnom mieste, možno v budúcnosti mu dám druhú šancu. zaslúži si ju, nie je to jeho chyba.

    ReplyDelete
  4. aj ja chcem aby mi niekto takto dobre navaril :D a v amsterdame som ešte nebola ale mám to na svjojom pomyselnom zozname miest ktoré musím navštíviť :)

    ReplyDelete
  5. muj maly sen je jet za tebou. kdy budes zase v Cr?

    ReplyDelete
  6. u nás ve městě jsou v jedné části postavené domy v holandském stylu, je to tam krásné, jako tady

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. To je tak hezké! Ať ti to štěstí vydrží!!

    ReplyDelete
  9. Škoda že sa nemôžem prejsť po Holandsku s tebou ... vyzerá nádherne ...
    mimochodom kľudne ostaň v posteli ... nieje to nič strašne ja takto trávim veľa víkendov ... hlavne upršaných ...

    ReplyDelete
  10. Já si tu tak ráda sním! Tvůj blog je pro mě jako číst tu nejpoutavější knížku, tzv. "jednodechovku", která ale nikdy neskončí (tedy doufám!) ;-) - a tak si jí pomalu vychutnávám a těším se z každý nový stránky.
    Vivi

    ReplyDelete
  11. Nominace na liebster blog -> http://neznamaautorka.blogspot.cz/2012/08/liebster-blog.html

    ReplyDelete
  12. maxim lebza?

    krásná

    ReplyDelete
  13. Miluji všechny tvoje texty!!

    ReplyDelete
  14. ty najtajomnejsia blogerka ever! super to je.. vsetko sa meni a to je dobre..moc dobre!

    ReplyDelete