"All of my life been wadin' in, Water so deep now we got to swim, Wonder will it ever end, How long how long till we have a friend, Comin down feelin like a battery hen, Waves won’t break till the tide comes in, What will I do in the sunrise, What will I do without my dreams..."

On her way to yoga she was passing the smallest house there was. Squeezed in-between two bigger neighbors, it looked so vulnerable and tiny. But it had a heritage sign and was hence a protected and an important building. The symbolism is simple. Those looking vulnerable and weak shall not be underestimated.   On the other hand, those looking strong and sturdy might need more support than anticipated. And sometimes people were just how they looked and what they streamed around. That might be why everyone called her a princess on the Saturday Christmas dinner with friends. Because with the pearl and golden headband in her hair and with him next to her side, she felt like one...
Po cestě na hodiny jógy procházela kolem toho nejmenšího domku. Vtěsnaný mezi dva větší sousední domy vypadal tak drobně a zranitelně. Ale nesl označení památky kulturního dědictví a tudíž byl chráněnou a důležitou budovou. Symbolika tohoto domku je jednoduchá. Ti, kteří vypadají zranitelně a slabě by neměli býti podceňováni. Stejně tak ti, kteří se zdají býti silní a statní, mohou potřebovat mnohem více opory, než by se mohlo jevit. A někdy jsou lidé prostě takoví, jak na druhé působí, a tím, co vyzařují kolem sebe. Proto ji možná všichni na sobotní vánoční večeři s přáteli nazývali princeznou. Protože si se svou zlatě-perlovou čelenkou ve vlasech a s ním po jejím boku jako princezna připadala...

11 comments:

  1. TEN KLOBUCIK :)

    GINATRICOT GIVEAWAY:
    http://www.karissaworld.blogspot.sk/2012/12/ginatricot-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. ja sa občas cítim ako ten malý domček, vtesnaný medzi to stádo, prehliadnutý, ktorý sa stráca, ale keď sa lepšie pozrieš tak tam je a žiari :)

    ReplyDelete
  3. myslím, že som sa našla v jednom z opisov domu :) hlavne po dnešnom dni je ten opis na mňa ako keby ušitý :)

    ReplyDelete
  4. Kéž by to tak zůstalo napořád. To bych ti moc přála. A ten křehký maličký domeček bych hned přijela osobně opečovávat. Černá a čokoládová na Tvých fotkách se mi moc líbí.

    ReplyDelete
  5. Anonymous17.12.12

    Ahoj Meme,
    mám na tebe prosbu - chci koupit příteli k Vánocům "konzumaci" na pivním festivalu Zythos v Leuvenu. Chci se teda zeptat, jestli to městečko znáš, jestli bys neměla tipy na hostel a jak se tam vlastně dostat...?
    Zkrátka jsi mě napadla, hihi.
    Ať se ti daří pořád tak dobře,
    Iva (bývalá blogerka z And the Ass Saw the Angel),
    děkuju.

    ReplyDelete
  6. to je moj oblubeny pocit! - ked si pripadam ako princezna <3

    ReplyDelete
  7. Dokonalé sladění barev na fotkách :) a navíc jsi to krásně napsala.. přeji ti, ať se takto cítíš stále!

    ReplyDelete
  8. krásny text, krásny domček :)

    ReplyDelete
  9. jsi ale stejna materialistka jako ja baby! miluji tvuj blog ty moje princezno!

    ReplyDelete
  10. superské vecii

    ReplyDelete
  11. mam chut na kavu :)

    ReplyDelete