"When we first came here, We were cold and we were clear, With no colors in our skin, 'Til we let the spectrum in, Say my name, And every color illuminates, We are shining, And we will never be afraid again..."

She was so impatient, she could't wait anymore and convinced him to go to Paris already this weekend. Of course, not all of the Christmas decorations were up, Lafayette was packed with people and she didn't buy anything despite all the discounts, oh shoot. They spent hours in traffic jams and Christmas market was guarded by army with guns, not so christmasy. But their coincidental route a lá "Midnight in Paris" movie, sitting  in a café in Montmartre and discussing art, unintentional visit of Notre Dame when an impressive Sunday Holy Mass just commenced, all the beyond this world food with lots of red wine and french bread, all these beautiful moments were to be added to her long list of precious memories...
Byla tak netrpělivá, že už nevydržela čekat a přesvědčila ho, aby jeli do Paříže už tento víkend. Samozřejmě, že vánoční výzdoba ještě nebyla zcela naaranžovaná, galerie Lafayette byla narvaná k prasknutí a navíc si nic nekoupila, i přes všechny ty slevy, kruci. Strávili celé hodiny v dopravních zácpách a vánoční trhy byly hlídány ozbrojenými členy armády. Ale jejich náhodná trasa a lá film "Midnight in Paris", posedávání v kavárně na Montmartru a diskutování o umění, neplánovaná návštěva Notre Damu, zrovna když započala působivá nedělní mše, všechno to nadpozemsky dobré jídlo, spousty červeného vína a francouzských baget, to byly okamžiky, které přidávala na svůj pomyslný seznam drahocenných vzpomínek...

13 comments:

  1. No páni, páni! To muselo být úžasný! Připadá mi, že snad ani nežiju, když čtu co vše jsi stihla, viděla, zažila, kde všude jsi byla... ale moc moc moc ti to přeju a užívej si stále takto života! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Len, ono je to dano i moji momentalni vyhodnou geografickou pozici. Do Parize je to pet hodin, do Belgie dve, to se pak jezdi na vylety jedna radost ;)

      Delete
  2. och tak to áno, síce moj posledný výlet bol úplne nútený, silený a nič nevychádzalo ako malo, mala som sa fajn :) najlepšie veci sú tie, ktoré sa neplánujú a stanú sa náhodne, preto už ďalší výlet ani nemienim plánovať.
    a fotky jedla začínam mať najradšej.

    ReplyDelete
  3. tá druhá fotka je nádherná a ten šalát ... joj ale si mi narobila chúte

    ReplyDelete
  4. nezmôžem sa na nič iné len na úsmev a prajem ti ďalšie takéto víkendy :) v podstate je to zvláštne, že sa ani nepoznáme ale mám pocit, že sa v tebe tak neskutočne vidím a tvoje šťastie ma nesmierne teší :)

    ReplyDelete
  5. hned jsem poznala Montmartr! druha fotka!

    ReplyDelete
  6. koukám na tu druhou fotku a řikám si - kopec to neni Amstr...to je Paříž! a ono fakt :) a zní to snově...

    ReplyDelete
  7. paříž paříž! záviím, tak moc se mi stýská po francii

    ReplyDelete
  8. Kua jak ja ti zavidim :)

    ReplyDelete
  9. Ó, Paríž. Krásne fotografie!

    Kejmy ♥.

    ReplyDelete
  10. Predvanocni Paris...to je tedy luxusni vyletek a jinak...jela bych hned prave kvuli tomu povalovani v kavarnach a piti cerveneho vina:D
    Fantasticke!!!

    CHIC SICILY

    ReplyDelete
  11. achjo, připomnělas mi moje léto v Paříži :) chci tam zas!

    ReplyDelete