"I fly with the stars in the skies I am no longer tryin' to survive I believe that life is a prize But to live doesn't mean you're alive. I wish that I could have this moment 4 life 4 life, 4 life This is my moment, I just feel so alive alive, alive..."

Not so long ago she belonged to those people that bad-mouthed St. Valentine's Day. When one is single, it is not the cheeriest day. One can be ignoring it as much as possible, but the thought of loneliness and saddness sneaks in no matter how hard one tries to supress it. So after so many years of sucking Valentine's Day, she really wanted to have a great one. And she did. Not only because he woke her up with a coffee, Valentine's card and a huge cake covered with hearts; bought her this amazing Zara necklace and treated her to the most delicious four course dinner in a cosy romantic Italian restaurant, but also because all of her ordered goodies arrived at the very same day. Presents to herself. Call it shallow or a cliché, she didn't care. The best thing about this "commercial holiday" was that its spirit somehow managed to hop onto other days too and gave her some kind of special energy. And so she managed to get up early on Saturday morning and start her day with a yoga class in the town, followed by a lovely brunch. Later on they were hosting a Mexican themed dinner and she couldn't wait to finally celebrate her birthday. Even though with quite a delay...
Ještě nedávno patřila k těm, co očerňovali svátek dne zamilovaných. Když jste single, tak tento den nepatří mezi ty nejradostnější. Můžete se ho snažit ignorovat, ale nakonec se ten pocit samoty a smutku stejně vkrade, nehledě na to, jak moc se jej snažíte potlačit. A tak, po tolika letech Valentýna na houby, chtěla konečně mít jednoho skvělého. A taky, že měla. Nejen proto, že ji vzbudil kávou, valentýnským přáníčkem a obrovským posrdíčkovaným dortem, že dostala ten úžasný náhrdelník ze Zary a že ji pozval na lahodnou čtyř-chodovou večeři do útulné italské restaurace; ale také proto, že jí v ten samý den doručili všechny její objednané věcičky. Dárky sobě samé. Říkejte tomu klišé nebo povrchnost, to jí bylo jedno. Nejlepší ovšem na tomto "komerčním svátku" bylo, že se jeho duch přenesl i do následujících dní, a dal ji jakousi zvláštní energii. Díky té se jí podařilo sobotního rána vstát a začít den hodinou jógy ve městě, následovanou skvělým brunchem. Později toho dne chystali večeři v mexickém duchu a ona se nemohla dočkat, až konečně oslaví svoje narozeniny. I když se zpožděním...

10 comments:

  1. ja prestávam chodiť na tvoj blog :) vždy tu máš úžasné jedlo ....
    PS: super že si si užila krásneho Valentína

    ReplyDelete
  2. Náhrdelník je krásný a boty se také povedly, určitě jsou pohodlné.

    ReplyDelete
  3. Zacit den hodinou jogy nasledovanou brunchem je absolutni raj...moje skoro absolutne nejoblibenejsi aktivity, kterych si bohuzel uzivam jen na cestach...brunch se v nasem koute italie nenosi a fajn joga studio v blizkosti domova taky bohuzel nemam, tak se muzu jen utesovat cvicenim v obyvaku podle DVD a domacimi palacinkami:) Jinak na prvni fotce miluju uplne vsechno!

    ReplyDelete
  4. Zaslouží si být hýčkána - dortem, polibky i náhrdelníkem ze Zary (ách).
    Láska člověka drží nad vodou, láska mu dává inspiraci a chuť dělat kotrmelce, láska i hory přenáší, a proto si zaslouží, aby byla oslavována. Ona i on to ví, a tak prožili krásný den (a nejen ten jeden únorový, ale KAŽDÝ, každičký den). ;-)
    Vivi :-**

    ReplyDelete
  5. taketo posty ja siiilno mozem!! skvely blog, sledujem! ale pri pohlade na tie jedla som celkom vyhladla :D

    ReplyDelete
  6. mám ráda tvůj blog.
    :)

    ReplyDelete
  7. Koukni kdo ma tvoji kabelku:D
    http://www.theblondesalad.com/2013/02/milan-fashionweek-day-3-2.html

    ReplyDelete
  8. <3 aaach...čo viac si priať :)

    ReplyDelete
  9. taky jsem si letošní komerční svátek užila...prostě jsem se rozhodla a naordinovala si ho

    pragueneedsmorestyle

    ReplyDelete
  10. Love your articles, as always :)
    xx

    ReplyDelete