All is well and all is cool, Stay in your place, don't be no fool, Get along alright , You look like the type that would try to fight , Best off being a friend to me, You don't want to offend me , Better play it cool, don't know what I might do…

She stood in the shower forever, letting the warm water stream flow over her face. She wished it took her thoughts away so they would end up in the drain. Why is it that people closest to us and those we care about the most tend to think they know the best what is good for us? And why are they convinced that their opinion in this regard is the only right one? Because they allegedly know us the best? She felt hurt, pushed into corner, not listened to, not understood. And again as many times before she realized that she can be the only best adviser for herself. She should have learnt by now not to seek for other people's comfort because she might get reactions that no matter how much in good faith they are meant, they can really hurt her. Or was she just a coward that couldn't face the truth? 
Stála pod sprchou celou věčnost, nechávajíc proud horké vody stékat po její tváři. Kéž by mohl vzít její myšlenky sebou a spláchnout je do odpadu. Čím to je, že lidé nám nejbližší a na kterých nám nejvíce záleží, mají sklony si myslet, že ví nejlépe, co je pro nás dobré? A proč jsou přesvědčeni, že jejich názor je ten jediný správný? Protože nás udajně znají nejlépe? Cítila se ublížená, zahnaná do rohu, nevyslyšená, nepochopená. A tak opět jako mnohokráte v minulosti si uvědomila, že sama sobě bude tím nejlepším rádcem. Už se měla za tu dobu naučit, že nemá vyhledávat útěchu u druhých, protože se jí může dostat reakcí, které nehledě na to jak dobře jsou míněné, ji opravdu ublíží. Anebo byla jen zbabělá a nedokázala se postavit pravdě čelem?

7 comments:

  1. som na tom podobne, sám sebe som si katom, nikto iný ma súdiť nebude :)
    a bože tá architektúra, rozplývam sa ♥

    ReplyDelete
  2. veru ja si väčšinou radšej všetko upracem v hlave sama, aj tak si vždy spravím po svojom. ale pravda, chýba mi niekomu sa vykecat, ale sme všetci jednotlivci (aj keď napríklad ten partner by mal byť druhá polovička) a myslíme odlišne.
    a tehly sú super! hlavne druhá foto!

    ReplyDelete
  3. Už se měla za tu dobu naučit, že nemá vyhledávat útěchu u druhých, protože se jí může dostat reakcí, které nehledě na to jak dobře jsou míněné, ji opravdu ublíží.
    --- hmmm, treba mat jedneho/dvoch ludi, ktori nikdy nesudia a iba vypocuju a uz len tym pomozu <3 ja takych mam a som za to nesmierne vdacna...
    topanky su supriiis! <3

    ReplyDelete
  4. je tezke najit nekoho kdo te nebude soudit..ale vzdy takova osoba existuje.

    ReplyDelete
  5. Ťažko som sa našla v týchto riadkoch.. a u mňa to končí tak nejak podobne, že aj keď dostanem kopec rád itak si to urobím po svojom a to či to bude niekto považovať za zlé či dobré alebo to bude nejako inak súdiť.. to už je vec názoru, uhol pohľadu a tak..
    Držím palce pri hľadaní odpovedí či čo..

    ReplyDelete
  6. Ja si obcas rikam, jestli ti ostatni vlastne nemaji pravdu, jestli ta jednodussi cesta neni proste ta spravna...ale stejne se rozhodnu jen podle sebe. Kazdy zijem po svem i kdyz se treba napalime...a pak si budem muset se sklopenou hlavou vyslechnout to obligatni...my jsme Ti to rikali.
    Nejhorsi je, ze cim jsem starsi, tim vic mam pocit, ze jsem totalne " messed up":)
    Mit ten baracek na posledni fotce, tak uz mi ke stesti nic nechybi...ale pri cekani na vilku by mi stacily i ty tvoje uzasne boty na klinku:D

    ReplyDelete
  7. Zjednodušují a vlastně soudí podle sebe... Ale soudit podle sebe můžeme jen sebe. A ona si nesmí jejich rady brát jako nůž, oni je radí z nevědomosti, ne ze zlosti.

    ReplyDelete