“Know I’ve done wrong, left your heart torn, Is that what devils do? Took you so long, where only fools gone, I shook the angel in you! Now I’m rising from the crowd, Rising up to you! Feel with all the strength I found, There's nothing I can’t do!...”

The town appeared empty in the late hot Sunday afternoon. They were wandering through the abandoned heated streets trying to find some place open. An old lady approached them in front of one of the many churches and asked if they needed help. How nice. They managed to find an open Turkish restaurant and enjoyed a dinner sitting on the street terrace. Just before they wanted to start driving back to the Netherlands, they went around a corner to have a quick peek of the town's center. To their enormous surprise they suddenly appeared in a totally different world. The center was buzzing with life, stages with live bands, amusement attractions, loads of foreigners and children running around, the atmosphere was indescribable. They walked around hand in hand and she felt so happy like she hasn't for a while. Gent melted her heart and pleased her soul.
Onoho letního nedělního odpoledne se město zdálo býti zcela opuštěné. Procházeli horkem rozpálenými prázdnými ulicemi Gentu snažíc se najít něco otevřeného. U jednoho z mnoha kostelů k nim přistoupila postarší dáma, jestli prý potřebují nějak pomoci. Jak milé. Nakonec se jim podařilo najít otevřenou tureckou restauraci a mohli si vychutnat večeři na pouliční terase. Již se schylovali k odjezdu, ale ještě chtěli nahlédnout za roh ulice, kde jen tušili centrum města. K jejich obrovskému údivu se ocitli v jiném světě. Centrum města bzučelo životem, zábavní atrakce, pódia s živou hudbou, spousta cizinců a malé děti pobíhající okolo, atmosféra onoho místa byla nepopsatelná. Toulali se ruku v ruce tímto úžasným místem a ona se cítíla zase tak šťastná, jak už dlouho ne. Gent se jí zapsal v srdci a potěšil její duši. 

13 comments:

  1. budem sa opakovať, ale úplne vidím knihu, kde by boli fotky z miest, ktoré si navštívila spolu s popismi, s jedlami a ich receptami, a s oblečením, ktoré by bolo označené značkami, ktoré kupuješ

    ReplyDelete
    Replies
    1. První výtisk si ale zamlouvá Vivi ;-).

      Delete
  2. pri cteni tveho blogu jsem vzdy spokojenejsi!

    ReplyDelete
  3. I would loooove to have enough money to buy the all 3.1 Phillip Lim collection !!
    I was interning there for the fall/winter 13 show and all the clothes are really amazing ! Even more when you can see the fabrics and the details !

    ReplyDelete
  4. A ona, její malá blogová přítelkyně Vivi, se cítila šťastná s ní. Protože její příběhy hladí, její jídlo i na tu velkou dálku napříč monitory chutná, její oblečení, styl, vůně a doplňky lahodí oku a atmosféra jejího blogu je stejně nepopsatelná jako atmosféra Gentu...♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ale pak na chvíli posmutněla, protože nemohla najít její e-mailovou adresu, kam by jí napsala svou adresu, jak byla tak mile požádána. Nakonec se rozhodla napsat jí svůj e-mail, a doufat, že se najdeme...lucinkamala@seznam.cz ;-)

      Delete
  5. Číst tvůj blog je jako číst oblíbenou knihu. Zpětně jsem přečetla snad všechny články a budu se ráda vracet :)

    ReplyDelete
  6. To je krásný, tam se chci taky podívat:))

    ReplyDelete
  7. Ještě aby ne, když jsem tu skoro dva roky, jen s nima nefotím:D A jsou to Češi:))Jinak ty fotky jsou focené jako panoramata. A je to Nikon Coolpix s3100.

    ReplyDelete
  8. ah! boze, ja si cez teba zase prezivam tu moju letnu lasku - belgickeho frajera Jonasa :) napr. teraz ten Gent, ako som si zaspomiiinalaaa <333

    ReplyDelete
  9. A jakto,ze nelibilo?Ja jsem tu nadmiru spokojena,do nasich ceskych krajin bych se uz nikdy nevratila,kdyby nebylo rodiny a pratel.. samozrejme jsou veci co mi vadi, ale to je porad jeste snesitelne od toho, co mi vadi u nas :D

    ReplyDelete
  10. skvelee fotky a ešte lepší text, dotvára to atmosféru.

    ReplyDelete