“Old friend indeed, come built me up, Come share your lie, it makes me shine, You get the message, don't you ever forget it, Let's laugh & cry until we die! If it wasn't for you, I'd be alone, Hey, If it wasn't for you, I'd be on my own..."

Third Christmas since she moved to the Netherlands, second together and first staying in the Netherlands. Fireworks and crackers were rumbling for two days already, her least favorite part of the New Year's celebrations. In her mind she still lived from the weekend memories when they discovered Christmas' Brussels together, had a great beer in the old and magical puppet theater Le Théâtre Royal de Toone, saw an impressive light show on the Grote Markt and bought a designer handbag for fraction of the original price in the pre-sales. Tonight she would dress as a mermaid and put on a costume they made together. She was so grateful for another amazing and creative year by his side and although the beginnings were not easy and she had to make a number of decisions, she never regretted. Whenever a slight doubt about her choices passed her mind, she remembered conversation with her Indian colleague during the US trip when her colleague confessed that she had to break up with her boyfriend because soon she was to be married to a man her father chose for her. The colleague was calm and accepting of the decision others made for her, knowing for years that this moment would come. But for her the thought of someone else deciding her destiny was so unbearable that she swore to herself she would never complain about the burden of making choices but the opposite, she would embrace them. So let the year 2014 be the year of your own choices that change your life for the better...
Třetí Vánoce, co se odstěhovala do Holandska, druhé společné, a první strávené právě v Holandsku. Ohňostroje a petardy burácely již dva dny, to byla její nejméně oblíbená součást oslav Nového roku. V mysli pořád žila ve vzpomínkách na víkend, kdy spolu objevovali vánoční Brusel, dali si skvělé pivo ve starém magickém loutkovém divadle Le Théâtre Royal de Toone, sledovali působivou světelnou show s hudbou na Velkém náměstí a koupili kabelku v po vánočních výprodejích za zlomek původní ceny. Dnes večer se měla obléci do kostýmu mořské panny, který spolu vytvořili. Byla tolik vděčná za další úžasný a kreativní rok po jeho boku. A i když jejich začátky nebyly jednoduché a musela učinit spoustu těžkých rozhodnutí, nelitovala ani vteřinu. Pokud ji výjmečně napadlo, jestli byla její rozhodnutí správná, vzpoměla si na rozhovor se svou Indickou kolegyní na pracovní cestě v Americe. Ta se jí svěřila, že se musí rozejít se svým přítelem, protože se brzy bude vdávat za muže, kterého pro ni vybral její otec. Kolegyně jí sdělila tento fakt s klidem a akceptací. Byla připravena na rozhodnutí, jež za ni učiní druzí. Ale pro ni byla myšlenka toho, že za ni její osud rozhodnou jiní, naprosto neúnosná. A tak si přísahala, že kdykoliv bude muset složitě rohodovat, nebude si stěžovat, ale bude vděčná za to, že se může rohodnout sama za sebe. Ať je váš rok 2014 rokem vašich vlastních rozhodnutí, které jen učiní váš život lepším...

8 comments:

  1. ten text si asi vytisknu, zaramuju a povesim nekam v pokoji.
    <3

    ReplyDelete
  2. Chúďa kolegyňa :/ Presne tak, buďme rady za rozhodnutia, ktoré máme možnosť učiniť my samé za seba!! Želám krásny Nový rok!! :)
    Gold Phoenix

    ReplyDelete
  3. Anonymous31.12.13

    Přeji ti krásný rok 2014 :-) Nechci používat klišé, jako jsou splněná přání a podobně. Hlavně buď zdravá a ve všem, co děláš, buď pevně rozhodnutá. On je nakonec každý svého štěstí strůjce :-) Tak ať se daří!!!

    ReplyDelete
  4. To je nádhera.. ta architektura je prostě překrásná ♥

    ReplyDelete
  5. Máš naprostou pravdu! Možnost rozhodnutí je vlastně luxus :-) Přeji vše dobré do nového roku, hlavně úsměvy a skvělé lidi kolem :-)

    ReplyDelete
  6. Pěkné fotky a pěkné psaní. Nechť je 2014 nejlepším rokem! :)

    Eiva Poppins: Brighton Based Blogger

    ReplyDelete
  7. Vždycky nevím,kam mám odepisovat, u mě si to dost možná nepřečteš, ale zase jsem jednou byla seřvána, že odepisuji někomu na jeho blog.. :) ale ano, ten měsíc je Canonem :))

    ReplyDelete
  8. Opět nádherné fotky, kvalitní text vedoucí k zamyšlení, no a nádherná kabelečka!

    ReplyDelete