“Never said any of this was gonna be simple, Sometimes all it takes is just a simple oh-oh-oh, Because the place you want to reach is right in front of you, You're getting stronger, So just keep on that bit longer, Rap-pa-pum, Girl come over, Me want you closer, I'm tired of the rainy days, You bring me, Sun, sun, sun, sun-shine…”

It seemed that the summer has decided only to peek in and disappear far too soon. After her short business trip to England which was actually more fun than business (but no funny business), she did not have much to look forward to. The weather of constant heavy rain did not exactly lift up the mood. But that Saturday the weather calmed down a little so she and her girls could take the trip to Rotterdam. She found the city - which was Europe's biggest port and which was almost completely destroyed by the Luftwaffe during the second world war - the most spectacular. Industrial elements, modern clean architecture, the most stylish bars and restaurants, past colonial influence and the port created an unique mixture. She considered Rotterdam a blend of Shangai, New York and Dutch herritage. And that was surely something worth seeing. Preferably from the top of the Euromast tower with a glass of good wine.
Zdálo se, že se léto rozhodlo pouze nakouknout a hned zase zmizet. Po krátké pracovní cestě do Anglie, která byla více zábavou než byznysem, se neměla už moc na co těšit. Počasí ve formě vytrvalého silného deště na náladě příliš nepřidávalo. Ale naštěstí se na chvíli umoudřilo v tu sobotu, kdy si s kámoškama vyrazila na výlet do Rotterdamu. Toto město, které bylo evropským největším přístavem a které bylo za druhé světové války téměř celé vybombardované Lufftwafe, ji naprosto okouzlilo. Industriální prvky, moderní čistá architektura, ty nejstylovější bary a restaurace, vliv koloniální minulosti a přístav samotný, vytvořili naprosto unikátní směsici. Rotterdam ji přišel jako mix Šangaje, New Yorku a klasického holandského vlivu. A to přeci stálo za shlédnutí. Nejlépe z vrcholku věže Euromast se sklenkou dobrého vína.

8 comments:

  1. Tyjo, to ani nevypadá jako Anglie! Hrozně zvláštní architektura. Každopádně kdybyste jely červen-červenec, to bylo nádherně, snad dva měsíce nepršelo!:D :)) Bohužel, srpen je vážně nic moc, co se počasí týče. A to slibovali nejteplejší srpen za posledních 300 let.
    Každopádně fotky moc krásné, ačkoliv z těch budov jsem rozpačitá. Ale věřím, že kdybych tam byla, tak by se mi to přeci jen líbilo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. taky je to rotterdam=)

      Delete
    2. Ano Netty, je to Rotterdam, z Anglie fotky bohuzel nemam, akorat na Instagramu ;)

      Delete
  2. prej máte nejstudenější léto za 80 let, ale ten srpen u nás letos taky stojí za prd=)

    ReplyDelete
  3. Nádhera! Jako vždy krásné fotky, tohle město musí mít úžasnou atmosféru!
    A ten outfit! Super, za mě hlavně botky a hodinky ;o). Dufám, že jste si výlet užily ;o)

    ReplyDelete
  4. Jůůůů :), parádní fotečky :).... Z toho křivého domku jsem celá nakřivo... :)
    Industrie ve spojení s "Holandskou klasikou".... Hele, o Rotterdamu jsem nijak zvlášť neuvažovala, ale když to vidím....A outfit super!!
    Děkuji za lákadlo :) A léto fakt přišlo jen na kukačku. Když to srovnám s loňskem, kdy o prázdninách pršelo jen 3 dny.... No nic, i tak je krááásně...
    Parádní den...Kat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekuju Kat :) Ty krive domky ve tvaru krychle, to bylo neco. Da se nahlednou dovnitr jednoho, udelalo se mi tam hrozne zle, jak je vsechno v jine rovine, mozek to nedava :) Doporucuju shlednout ;) Krasny den!

      Delete
  5. Anonymous29.9.14

    Je to tu pořád stejně krásné :)) Jen tak dál! Vracím se stále a pořád.

    JS (No, však víš...kdo :D )

    ReplyDelete