"I can't buy your love, don't even wanna try. Sometimes the truth won't make you happy, so I'm not gonna lie. But don't ever question if my heart beats only for you, it beats only for you. I know i'm far from perfect, nothin' like your entourage, I can't grant you any wishes, I won't promise you the stars. But don't ever question if my heart beats only for you, it beats only for you..."

On that St. Nicolas day, snow started to fall in the Netherlands. They bought their first Christmas tree and started to decorate it with a glass of prosecco in one hand and silver balls in the other. The next day, she attempted to bake ginger bread cookies, more or less successfully. Most of the presents were bought, some even already given. It sounded idyllic and idyllic it was. So much that it was bordering with tackiness. But since her childhood this must have been the only time when she was enjoying the Christmas atmosphere, without stress and for weeks to come. The only thing missing to complete the idyll was to find a way how she could watch Czech Christmas fairy tales, like on TV. And he was already on it...
Na Mikuláše začalo v Holandsku sněžit. Koupili svůj první společný vánoční stromek a začali ho zdobit se sklenkou proseka v ruce jedné a stříbrnou baňkou v ruce druhé. Dalšího dne se pokusila upéct perníčky, nutno dodat, že více méně úspěšně. Většinu dárků měla nakoupeno, některé už dokonce i rozdala. Znělo to idylicky a taky to idylické bylo. Tak moc, že to až hraničilo s lehkou kýčovitostí. Ale popravdě, takhle si vánoční atmosféru neužívala snad od dětství, bez stresu a celý měsíc. Jediná věc, která chyběla k naprosté spokojenosti, byla zařídit sledování českých vánočních pohádek na štědrý den, jako v televizi. A na tom už on pracoval...

11 comments:

  1. so snehom sme tu na slovensku zjavne popredu :D
    a ak si v tej reštaurácii mala oblečené to, čo je na 4.fotke, tak si dokonale ladila s prostredím :)

    ReplyDelete
  2. mala by si tu začať pridávať aj recepty na tie skvelé jedlá a dostala som teraz neskutočnú chuť na krevety :)
    a čo sa týka tej idylky, ja si myslím, že každý raz dostane to čo si zaslúži a ty to presne teraz prežívaš a dúfam, že aj dlho budeš :)
    tip-top všetko

    ReplyDelete
  3. :) vieš ako sa teším s tebou:)) zas krásne fotky:) a počuj.pošli mi na fejsbuku tvoju adresu holanskuu

    ReplyDelete
  4. ou zlaté!
    milujem tvoje príspevky, ja osobne mám tie gýčovitosti celkom rada, normálne čím som staršia viac. ale asi je to aj tým ako nám to spríjemňujú v našom okolí, alebo sa dopĺňajú. a u nás tiež na mikuláša začalo snežiť, bohužiaľ som ale v tej chvíli bola šoférom na ceste, takže to bolo skôr peklo.
    a opäť supe foto.

    ReplyDelete
  5. krásne ako vždy, teším sa s tebou :)

    ReplyDelete
  6. Páni, ty jsi v Holandsku? Fotky vypadají překrásně...

    ReplyDelete
  7. No to teda bylo az moc idylicke...tady v Italii se taky vcera zdobil stromek, ale ne se sklenkou prosecca, nybrz s hrnkem caje, protoze nam nefunguje topeni. Mame sice krb, ale kdo by se tahal s tim drevem, ze:)
    A muzu Ti tedy prosimte pokazde napsat jak moc zboznuju tvuj blog?!:)

    CHIC SICILY

    ReplyDelete
  8. Tak na těchto fotkách se mi ta kýčovitost líbí a k tomuto období snad i patří. Tapety v restauraci jsou parádní. A kdy ukážeš vánoční stromeček?

    ReplyDelete
  9. superské fotky, btw, som nový follower.
    pozri môj blog tiež ak chceš :)

    ReplyDelete
  10. <3
    prostě idylka.

    ReplyDelete
  11. Markéta14.12.12

    Máš úžasný blog!:)Objevila jsem jej teprve dnes a po jeho přečtení mám skvělou náladu.Tvoje příspěvky plné štěstí jsou dost nakažlivé.A Holandsko vypadá jako krásná země,doufám,že se tam taky jednou budu mít šanci podívat.

    ReplyDelete