"Lovers and bedsheets competing like horses in a race. Suddenly they're not alone in this house of faith. Lovers and bedsheets competing like horses in a race. Who has the key and who is the last in place. Do yourself a favor put me back put me back on the wallpaper. Do yourself a favor put me on put me back on the wallpaper. And I'll make you believe it..."

Coming back from sunny Spain to the ever cloudy Netherlands wasn't easy. All she could do to preserve her spring mood was to buy colorful jewelry and play with outfit combinations incorporating her new red wide-leg trousers from Asos which she couldn't wait to wear; to put on bright pink YSL lipstick she bought in Madrid and paint her nails with orange nail polish to lift up her mood. In order to put colors on her plate as well, she would prepare beetroot, carrot and apple salad with feta cheese for lunch; and she decided to ignore all the dreadful news about North Korea threatening US with a launch of nuclear war and Hugo Chavez being dead; she can discuss and worry about these things "mañana". Instead she went for a cosmetic treatment with a facial massage and drove with him to Paris to spent Saturday night with her Czech girlfriends that were visiting it for euroweekend. The memory of them sitting outside a bar near Champs Elysées drinking wine and chatting until 2 am kept her warm when waking up to snowy dark skies back in Holland...
Vrátit se ze slunného Španělska do věčně zamračeného Holandska nebylo lehké. Jediné, co mohla udělat pro zachování jarní nálady, byla koupě barevného náhrdelníku a přemýšlení o jarních kombinacích outfitů, především se začleněním nových červených maxi kalhot s rozšířenými nohavicemi, na jejichž nošení se už nemohla dočkat; nanesení jasně růžové YSL rtěnky, kterou koupila v Madridu, a malování nehtů oranžovým lakem pro zlepšení nálady. Na oběd připravila salát z mrkve, červené řepy a jablka s feta sýrem pro barevné zpestření talíře a rozhodla se ignorovat všechny ty hrůzné zprávy o Severní Koreji, která hrozila Spojeným Státům nukleární válkou, a o smrti Hugo Chava. O tom mohla diskutovat "mañana". Místo toho si radši zašla na kosmetiku s masáží obličeje a vyjela s ním na sobotní večer do Paříže, aby se mohla setkat s kámoškama, které zrovna Paříž taky navštěvovaly. Vzpomínka na sezení na zahrádce baru poblíž Champs Elysées a popíjení vína do dvou do noci ji zahřála, když se zpátky doma probudila do tmavých sněhových mračen...

17 comments:

  1. tvoj blog je pohľadením pre moju dušu, stále sa pri ňom usmievam :) hneď mám krajší deň, a ty si ho užívaj tiež so všetkým, hlavne s tými malými radostnými chvíľkami :)

    ReplyDelete
  2. Vše tak krásně popsané, jako bych ty dny trávila s tebou ;) a hrozně moc se mi tvůj život zamlouvá! :) Je to jako pohádka či sen a tak jsem ráda, že alespoň takto virtuálně se s tebou na všech těch místech ocitám a vše to dobré jídlo ochutnávám :)

    ReplyDelete
  3. krásný fotky! jídlo vypadá lahodně a ta kombinace s kalhotama taky :)
    a uplně souhlasim s Bonnit taky to tak s tvým blogem mám :)

    ReplyDelete
  4. všetky tie tvoje zážitky a činnosti znejú tak príjemne až rozprávkovo :) hlavne keď to píšeš takto v 3.osobe :)

    ReplyDelete
  5. proste svetové.
    niekdy mám pocit, že keď si pozerám tvoje fotky a čítam texty sú akoby vytrhnuté zo sna.

    veľmi sa mi páči posledná foto.

    ReplyDelete
  6. ty světoběžnice=)...we want more=) víc tvého krásného psaní a fotek

    pragueneedsmorestyle

    ReplyDelete
  7. máš ten nejdokonalejší blog na světě !! hltám každý článek :))

    ReplyDelete
  8. No páni, ty si cestuješ :)

    ReplyDelete
  9. Ten kozeny krivak je zosobnena dokonalost a hned jak jsem se z clanku docetla o strihu tvych uzasne cervenych kalhot, tedy oversized, nemuzu vubec vyhnat z hlavy obraz toho, jak svele to bude vypadat dohromady!
    Jinak co se tyce kombinace cerne a cervene...v nejblizsich dnech ocekavam balicek mych dlouho vysnenych bot s cervenou podrazkou a mam z toho Vanoce a narozeniny dohromady:)Snad mi promines tu egoistickou vsuvku, ale moje ceske kamaradky jsou daleko a italske kolegyne nesrsi entusiasmem pri tlachani o red soles:) A tak tu radost sdilim s Tebou, moji blogovou spriznenou dusi s cerno-cervenym outfitem.

    ReplyDelete
  10. Anonymous20.3.13

    Konečně nějaký blog, co má duši a není jen prázdným tlacháním ve snaze stát se slavnou a obdivovanou "fashion bloggerkou"....:) Budu sem chodit pravidelně.

    ReplyDelete
  11. Anonymous20.3.13

    Akorát jsme všechny hodně zvědavé a rády bychom se o tobě víc dozvěděly :) Třeba co děláš za práci, kolik je ti let a proč jsi se vlastně odstěhovala :)

    Jinak opravdu skvělý blog. Jako ze sna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trochu tajemnosti je treba zachovat ;) Ale vic se o mne muzes dozvedet z rozhovoru tady:

      http://worldbybella.blogspot.co.uk/2012/10/cesky-v-cizine-nizozemi.html

      a taky na mem druhem instagram blogu http://instantsimplymeme.blogspot.co.uk/

      Delete
  12. hmmm Paríž, ten by som si veru dala aj ja :)

    ReplyDelete
  13. Může člověk tvůj blog nemilovat? S ním je to stejné jako s horkými malinami, s jarní vůní a novými lodičkami - je snadné se zamilovat. ;-) Máš velký potlesk, úžasná jsi!

    ReplyDelete
  14. to jedlo ako z katalogu vyzera:)

    ReplyDelete
  15. Konečně rozpoznávám na tvých fotkách madridská náměstí a ulice - hlavně to jejich značení krásnými keramickými cedulemi. Bydleli jsme kousek od Plaza Mayor, takže tohle náměstí s posezením mám podobně jako ty vryté v paměti jako velmi živé centrum, kde se pořád něco děje.

    ReplyDelete