“I'm waking up to ash and dust, I wipe my brow and I sweat my rust, I'm breathing in the chemicals, I'm breaking in, shaping up, then checking out on the prison bus, This is it, the apocalypse, Whoa, I'm waking up, I feel it in my bones, Enough to make my systems blow, Welcome to the new age, to the new age, Welcome to the new age, to the new age…”

 She associated October with all the great autumn things, as many of us do. Colorful autumn leaves and chestnuts, cozy warm jumpers, reading books in bed on rainy evenings with a cup of hot chocolate, and all the cultural events she planned to attend such as ballet and art exhibitions. But October has also traditionally become the time she traveled to the US for work. Massachusetts was magical at this time of the year, with all the colorful trees and Halloween decorations. Ending up in Salem on her only free day, a place infamous for its witch trials in the seventeen century, was an unplanned and hence truly an amazing experience. Super quick shopping break before team dinner and snatching two designer pieces for a great price was a bonus. Delicious food in the Italian district restaurant with a capturing view of Boston and chatting to many of her colleagues was a great fun. But what she appreciated the most about these few days was the strength she found within herself. Strength to speak up, to fight for herself and her skills, and also to find out how many people truly liked her and her personality. She came back with a new view of herself and it felt good.
Spojovala si říjen s mnohými typicky podzimními prvky, jako ostatně skoro každý z nás. S barevným opadaným listím a kaštany, s hřejivými příjemnými svetry, se čtením knih za deštivých večerů s hrnkem kakaa, a také se všemi těmi naplánovanými kulturními akcemi jako bylo baletní představení anebo umělecká výstava. Nicméně říjen se stal již tradičně také měsícem pracovních cest do Spojených států. Massachusetts byl v tuto roční dobu vskutku magický, se svými barevnými stromy a halloweenskými dekoracemi. Zavítat do Salemu během jejího jediného volného dne, místa nechvalně proslulého svými procesy s čarodějnicemi v sedmnáctém století, byl neplánovným a o to skvělejším zážitkem. Super rychlá nákupní zastávka před týmovou večeří a ukořistění dvou desingerských kousků bylo bonusem. Výborné jídlo v restauraci italské čtvrti s impresivní vyhlídkou na Boston a klábosení s kolegy zase příjemným povyražením. Ale čeho si cenila na těchto několika dnech nejvíce bylo uvědomění si vlastní síly, kterou v sobě objevila. Síly vyslovit se, bojovat za sebe a své schopnosti, ale také poznání, kolik lidí jí mělo rádo a vážilo si její osobnosti. Vrátila se s novým náhledem na sebe samu a byl to příjemný pocit.

10 comments:

  1. To je kouzelné místo, na procházky v šustícím listí...
    O procesech v Selemu jsem četla knihu, ale nevím jestli bych to místo chtěla vidět... Také bych potřebovala najít sílu, že by na nějaké cestě? :)

    ReplyDelete
  2. Boston! Ach!! ten me laka:) a tvuj outfit dokonaly jako vzdycky:)!

    ReplyDelete
  3. první komplet oblečení je úžasný, to samé i jídlo a vlastně budovy a každá tvá fotka. Neskutečný, jak cestuješ a stále tak poznáváš nové a nové. poslední věty jsou tak povzbudivé a nadějné...

    ReplyDelete
  4. a ani se nedivila, že si tolik lidí váží její osobnosti...cause you are so inspiring=))

    ReplyDelete
  5. krásný místa a krásný fotky!
    a k poznání ti gratuluju! ač tě vlastně neznám hrozně tě obdivuju :)

    ReplyDelete
  6. Anonymous20.10.13

    umis dobijet fotkama energii, jen co je pravda.. take care M! js.

    ReplyDelete
  7. Muselo tam být nádherně. Taky umíš vybírat zvláštní místa a máš smysl pro detail. A pak k tomu přidáš působivý text a vznikne dokonalý celek. Moc se mi to líbí.

    ReplyDelete
  8. Krásné fotky! Takový podzim mám ráda :-)

    World By Bella

    ReplyDelete
  9. mohla bys dělat fotoreportáže do cestovních katalogů, ty naše světoběžnice! :) opravdu nádherné fotky.

    ReplyDelete
  10. To jsou kouzelné fotky! Člověk by se tam chtěl hned přenést :-)
    Just be yourself by Petra

    ReplyDelete