“On Second Avenue, I scream, On Second Avenue; Is your love big enough For what's to come? Baby let me know; Is your love big enough; The path is done, Won't you let me know…”

Spring was toying with us all over Europe, touching us with its first warm rays of light one day and chastely hiding its hand behind the rainy cold clouds the next day. On one of those nicer days they would enjoy a ride on their new motorbike with a stop for an ice cream, on the not so pleasant days they would hide in a cinema to see The Grand Budapest Hotel and tried out a marshmallow flavored beer, yet another of many special local beers that their home pub had to offer. She didn't get grumpy when the sun decided not to show up and the temperature dropped to ten degrees. Instead, she was imagining herself somewhere on Italian Riviera, wearing her super wide black trousers with white blazer, Moschino scarf and the hat she brought last year from Columbia, feeling a bit like Annie Hall. In the evening she would be inspired to cook something Italian like spaghetti with mussels in tomato sauce. She knew the warm days will come and she was patient. Let's see where she will turn up in this beautiful blooming time of the year...
Jaro si s námi zahrávalo v celé Evropě. Jeden den se nás dotýká prvními teplými paprsky a další den svou ručku cudně stáhne za studená deštivá mračna. Během těch několika málo hezkých dní si užívali projížďku na jejich nové motorce se zastávkou na kornout zmrzliny. Při těch ne toliko přívětivých dnech se schovali v kině sledujíc úžasný Grand Hotel Budapešť, anebo si v jejich domácké hospůdce vyzkoušeli pivo s příchutí žužu, další z mnoha speciální lokálních piv, které tam měli v nabídce. Nechtěla být mrzutá, že se sluníčko rozhodlo neukázat a teplota klesla k desti stupňům. Raději si sama sebe představovala někde na italské riviéře, oděna do svých super širokých kalhotových nohavic s bílým sáčkem, šátečkem Moschino kolem krku a na hlavě klobouk, co si loni přivezla z Kolumbie, cítíc se trošku jako Annie Hall. Večer pak inspirována svými představami uvařila něco italského, třeba špagety s mušlemi v tomatové omáčce. Věděla, že teplejší dny přijdou a obrnila se trpělivostí. Uvidíme, kde se nakonec v tomto překrásném rozkvetlém ročním období naskytne...


About her style HERE / Her recipes HERE
O jejím stylu TADY / Její recepty  TADY

13 comments:

  1. špagety s mušlemi vypadají exkluzivně...

    ReplyDelete
  2. tak to já dneska pěkně obědvala mořský lasagne a sluníčko se smálo=)...ale o víkendu nám sem ten apríl taky už dorazí:P
    btw. tu kabelečku bych životně potřebovala

    ReplyDelete
  3. Nádherné fotky!
    Moc se mi líbí příbor u špaget, nějaký podobný set bych domů potřebovala ;o).
    PS: Nádherné bílé sáčko, přeji ať máš spoustu příležitostí ho unosit ;o)

    ReplyDelete
  4. U nás to vypadá podobně. Bylo krásně, když začne jaro, tak se ochladí.. :) K těm fotkám už ani nemám co říct, to je prostě tak krásné, ta architektura!

    ReplyDelete
  5. tady je furt zima! a když už svítí slunce tak strasně fouká... a ten film chci hrozně vidět!

    ReplyDelete
  6. Zajímavé zádveří, určitě je za ním krásný stylový byt. Hned bych nakoukla. Kabelka je nová? Klobouk taky super, celé to oblečení působí stylově. Kdyže plánuješ tu Itálii?

    ReplyDelete
  7. Anonymous26.3.14

    Pověz mi, jaký byl Grand Hotel Budapešť :-) Chystám se na něj jít co nejdřív, jak bude čas...
    A zase jsem se na chvíli zasnila. Ty máš prostě úžasnou spisovatelskou schopnost... Měla bys napsat nějakou knížku, já bych si ji teda rozhodně přečetla.

    JS

    ReplyDelete
  8. Prostě miluju Tvé články!!! Hrozně ráda bych tě někdy potkala, z toho, co píšeš a fotíš, se zdáš jak ohromně zajímavý člověk :)!

    ReplyDelete
  9. krásne :) dokonalá kabelka, pekne napísané a na grandhotel sa už celá nadšená chystám :)

    ReplyDelete
  10. mne to pocasie trosku lezie na nervy len z cisteho dovodu ze vzdy sa mi podari obliect opacne :D zimsie-sa vyletnim a teplo som naobliekana... asi ako ked si nezoberiem dazdnik prsi a ked nemam bryle svieti slnko.

    ReplyDelete
  11. oo ty špagety;))

    ReplyDelete
  12. Bozi! Zijes v Utrechtu? Rada bych s tebou nekdy zasla na sklenicku dobreho vina. Jen jsem tady nikde nenasla tvuj meil. Rada o tobe uslysim! Dasa (dasaabtova@gmail.com)

    ReplyDelete